Acești oameni nu simt durere, cercetătorii au găsit răspunsul în ADN-ul lor

Oamenii de ştiinţă au identificat o mutație genetică misterioasă care elimină eficient senzaţia de durere, permiţând oamenilor cu această anomalie rară să treacă cu ușurință prin disconfortul fizic extrem.

Variația genei – identificată la o familie italiană care nu simte aproape deloc durere, chiar şi atunci când sunt grav răniţi – ar putea ajuta oamenii de ştiinţă să găsească noi tratamente pentru durerile cronice, ce emit darul neobișnuit al acestei familii.

Această variație comună a familiei a fost izolată în ADN-ul lor prin intermediul probelor de sânge şi a fost localizată într-o genă numită ZFHX2.

Deşi nu este suficient de clar cum funcționează mutaţia, echipa presupune că variația perturbează modul în care ZFHX2 reglează alte gene ce erau legate de semnalizarea durerii.

“Prin identificarea mutaţiei prezente la această familie şi clarificarea faptului că ea contribuie la insensibilitatea durerii, noi am deschis o cale nouă către descoperirea de medicamente pentru ameliorarea durerii”, spune unul din cercetători (en),  Anna Maria Aloisi de la Universitatea Siena, Italia.

Unul din cercetători, neurobiologul senzorial John Wood de la Universitatea College din Londra, spune că familia nu are nici o intenție să renunțe la existenţa lor nedureroasă, în caz dacă oamenii de ştiinţă vor găsi o modalitate de a inversa această afecțiune.

Sursa: inbors.com

Te-ar mai putea interesa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *