Balti de pescuit langa Bucuresti. Ce alegem?

Știu că sezonul de pescuit se apropie de sfârșit, cel puțin pentru cei care iubesc partidele de pescuit la crap, dar nu este niciodată prea tarziu.

La începutul verii, undeva prin iunie, am decis să caut bălți de pescuit pe langă București. Timp de vreo 2 săptămâni am căutat pe Google, pe tot felul de formuri, am urmărit toate grupurile de Facebook posibile, până am dat de balta Căciulați. Lacul este superb, priveliștea este de nota 10, si pește din belșug. Patronul este un băiat de nota 10 (bineînțeles, dacă respecți regulamentul bălții).

Fiind începător, prima partidă de pe balta Căciulați a fost un dezastru, vreo 3 carași și câțiva ciortani sub 1 kg, pe care a trebuit să îi eliberez, plus vreo 10 monturi rupte (deoarece balta are cateva locuri în care agață foarte tare). Totuși, pentru că cei din jurul meu prinseseră câte ceva, nu m-am lăsat bătut, și m-am întors pe baltă.

A doua săptămană am reușit să prind ceva mai mult caras, 1 ciortan peste 1 kg, și am avut un drill frumos, dar l-am scapat din cauza uneltelor. Am mai luat câteva lecții de pescuit pe internet, câte ceva am învățat de la cei de pe baltă, și am revenit pentru o nouă partidă de pescuit, o săptămână mai târziu. Rezultatele nu au încetat să apară, bineînțeles. Am prins primul crap la vreo 3-4 kg (poate mai mult, nu l-am cântărit) și încă vreo 3-4 bucăți la 1kg (pe care i-am eliberat), în doar jumătate de zi. A fost cea mai fructoasă zi de până atunci.

Găsiți mai multe fotografii cu capturile bălții pe pagina lor de Facebook.

Am continuat să merg pe balta Căciulați în fiecare weekend, și de fiecare dată am plecat de acolo mulțumit, chiar și weekend-ul trecut, când a fost foarte frig. Am prins un ciortan la vreo 2 kg și încă unul a reușit să-mi rupă firul. Este adevărat, au fost cam singurele prezentări, dar nici vremea nu a fost foarte prietenoasă.

Din câte am înțeles, balta se va inchide in urmatoarele zile, pentru a fi curățate locurile unde agață foarte tare, dar pentru următorul sezon de pescuit o recomand cu mare încredere. După parerea mea, este cea mai bună baltă de pescuit lângă București.

Aștept comentariile voastre în legătură cu experiența voastră de pe această baltă (dacă este cazul), dar și de pe alte bălți de pe lângă București, dacă cunoașteți vreuna.

Fire întinse tuturor!

Te-ar mai putea interesa: