Care sunt principalele caracterstici ale unui purificator de aer?

Aerul din interiorul caselor noastre este, de multe ori, mai poluat decat cel din exterior. Multi oameni petrec mai mult timp in casa decat in afara ei – lucreaza de acasa, sunt intr-o perioada de recuperare fizica sau stau cu copii mici etc – si sunt astfel expusi la aerul de calitate slaba in casa, ceea ce poate determina alergii, astm sau alte probleme respiratorii, plus scaderea puterii de concentrare. Daca te regasesti intr-una dintre aceste categorii de oameni, utilizarea unui purificator de aer te va ajuta sa obtii un aer mai curat, mai sanatos in casa sau la birou, prevenind astfel problemele de sanatate legate de calitatea aerului.

Ai pornit deja in cautarea celui mai bun purificator de aer pentru casa ta? Ia in considerare urmatoarele aspecte:

Capacitatea. Pentru a cauta purificatorul de aer potrivit, porneste de la volumul camerei in care va fi amplasat. Gasesti  printre detaliile fiecarui produs si dimensiunea camerei pentru care este recomandat.

Daca ai alergii sau astm si cauti un purificator care sa te ajute sa gestionezi mai bine simptomele, fii atent(a) la informatia care iti spune de cate ori intr-o ora este purificat aerul dintr-o incapare cu o dimensiune data. Purificatoarele care curata aerul de cel putin 4 ori intr-o ora sunt cele mai bune pentru tine. O rata de 4 curatari complete de aer pe ora te asigura ca aerul este curatat minutios si sunt indepartate multe particule microscopice alergene care declanseaza  simptomele. Daca aceste cifre te bulverseaza, nu ezita sa discuti cu specialistii Roboutique despre toate detaliile produselor.

Caracteristicile. Dupa ce ai stabilit tipul si capacitatea purificatorul de aer, gandeste-te daca iti doresti ca acesta sa aiba anumite caracteristici: roti mobile si manere pentru mobilitate crescuta, control digital, telecomanda, viteze diferite ale ventilatoarelor,  indicator de schimbare a filtrelor, senzori pentru calitatea aerului, programarea pornirii si multe altele. Aceste caracteristici fac utilizarea mai usoara si ofera mai mult control asupra performantei purificatorului de aer.

Localizarea. Care este cel mai bun loc pentru amplasarea purificatorului de aer? Se recomanda a fi pus in camera in care petrecem cel mai mult timp, adica in sufragerie (living) sau in dormitor. Retine faptul ca purificatoarele de aer sunt facute pentru a curata aerul doar dintr-o incapere. Daca ti-ai propus sa il folosesti in mai multe camere, alege un model cu manere si roti mobile pentru a-l muta dintr-un loc in altul.

Mentenanta. Daca alegi un model de purificator care foloseste filtre, ia in calcul faptul ca  filtrele trebuie schimbate la anumite intervale de timp, specificate de producator in manualul cu instructiuni. Schimbarea filtrelor nu este un moft ci are legatura directa cu performanta aparatului si eficienta sa ridicata in curatarea aerului.

Daca alegi un model care foloseste lumina ultravioleta sau ìoni negativi pentru a elimina din aer bacteriile, virusii, mucegaiul, polenul, praful, etc. nu mai este necesar sa schimbi filtre. Aceste modele necesita mentenanta scazuta de aceea si pretul de vanzare este mai mare.

Pentru mai multe detalii, contacteaza specialistii Roboutique si afla recomandarile facute de ei pentru cel mai bun purificator de aer pentru casa ta

Te-ar mai putea interesa: