Ce se poate intampla daca motiunea de cenzura pica?

Dragnea si Grindeanu ne ofera un nou episod din telenovela „PSD la guvernare”.

Nu pot spune ca il sustin pe Grindeanu, dar imi place cum l-a atacat pe Dragnea si faptul ca a fost sincer si, indirect, a recunoscut ca Dragnea dadea ordinele. Acesta chiar a declarat la conferinta de presa ca: „Cel de ieri si de azi, asta e adevaratul Grindeanu”, recunoscand, oarecum, ca in ultimele zile a avut curaj sa ii tina piept si ca, pana acum, Dragnea facea jocurile.

Dar, ce se intampla daca motiunea de cenzura pica?

Pai, pe langa faptul ca ne-am facut deja de cacat, pentru ca Dragnea isi demite propiul guvern, exista si posibilitatea ca motiunea de cenzura sa pice. In acest caz partidul care a castigat alegerile la pas, va ajunge sa isi faca singur opozitie. Nu ma pricep la politica, nu am avut timp sa cercetez, dar, din cate am auzit, asa ceva nu s-a mai intamplat niciodata in istorie.

PSD-ul poate sa piarda puterea chiar si daca motiunea de cenzura trece. Presedintele Iohannis poate numi un premier din opozitie. Daca acesta nu va fi acceptat de Parlament, se poate ajunge la alegeri anticipate.

Asta se intampla atunci cand ai toata puterea in mana, dar nu te intereseaza nimic alteceva decat sa iti scapi pielea. Eu nu stiu ce a fost in capul lui Dragnea, nu putea sa o faca si el mai „diplomatic”? Chiar si atunci cu OUG 13.

Astept comentariile si parerile voastre mai jos.

Te-ar mai putea interesa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *