Elon Musk vrea să computerizeze creierul uman

Elon Musk vrea să modifice creierul uman. Directorul general al SpaceX și Tesla a lansat o companie de cercetare medicală, Neuralink. Scopul acestei companii constă în elaborarea unor interfețe, care le vor permite oamenilor să se conecteze direct la dispozitivele electronice sau la ”versiunea digitală a sinelui”, cum le numește Musk, informează livescience.com

Elon Musk a vorbit despre posibilitatea de a crea interfețe pentru conectarea creierului la computer în decursul a câteva luni. De exemplu, la o conferință din 2016, geniul a vorbit despre necesitatea grăbirii procesului de producție. Musk consideră că oamenii absorb, incredibil de rapid, informația, dar o plaseză foarte lent pe dispozitivele lor digitale.

”Într-o oarecare măsură deja suntem cyborgi – a zis Musk în cadrul conferinței din Dubai. Gîndiți-vă la instrumentele digitale pe care le aveți: telefoane, calculatoare, aplicații. Aveți deja un nivel digital”.

În prezent oamenii comunică cu dispozitivele lor cu ajutorul degetelor. Cu ajutorul interfețelor pentru creier, acest lucru va fi posibil obținând o simbioză între inteligența umană și a mașinei. Acest lucru îi va face pe oameni mai utili, fiind guvernați de inteligența artificială.

Inventatorii acestor interfețe trebuie să depășească o mulțime de probleme. Până acum oamenii de știință au creat cu succes câteva dispozitive pentru implantarea în creier, destinate pentru tratamentul unor afecțiuni neurodegenerative grave sau a unor traume neurologice. De exemplu, stimularea profundă a creierului – impulsurile electrice, la nivelul creierului. Se folosesc uneori pentru încetinirea simptomelor bolii Parkinson, când, de exemplu, medicamentele nu-și mai fac efectul.

Te-ar mai putea interesa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *