Lemn masiv sau parchet stratificat ? Care este alegerea ideala ?

Alegerea parchetului pentru locuinta poate parea simpla, insa nu este deloc asa fata in fata cu oferta extrem de variata din magazinele de profil. Ce fel de parchet ar trebui sa aleg? Pentru ce trafic? Ce fel de montaj? Cum se intretine? Cat rezista? Toate acestea sunt intrebari care in mod sigur sunt pe buzele tuturor celor preocupati sa ia o decizie legata de tipul de parchet pentru casa.

Iata mai jos principalele doua tipuri de parchet existente pe piata in acest moment, cu avantajele si dezavantajele lor.

Natural Wood Floor, producator de parchet de cea mai buna calitate

#Parchetul masiv

Parchetul de lemn masiv este facut dintr-o singura esenta de lemn. Lamele de parchet masiv sunt facute 100% din trunchiul copacului, nu sunt rezultatul unei asamblari sau a unui melanj, ci sunt pur si simplu lemnul debitat in asa fel incat sa ajunga in forma de lama de parchet.

Parchetul masiv mosteneste toate proprietatile lemnului din care este facut, de la granulatie si fibra, pana la textura, culoare, oxidare si variatii de culoare in timp. Se monteaza in general lipit sau fixat in cuie, daca are peste 20 mm.

Avantajele principale ale parchetului din lemn masiv sunt aspectul autentic, confortul si caldura pe care lemnul natural le confera.

De asemenea, rezistenta la uzura si durata de viata extinsa, dar si faptul ca poate fi reconditionat. Parchetul din lemn masiv ofera o izolatie fonica si termica foarte buna.

Din punct de vedere al designului, oferta este foarte variata, in functie de esenta dorita, de marimea lamelor, de dispunerea lamelor la montaj, sau de culori.

Dezavantajele sunt legate de gradul de doficultate mare la montaj, ceea ce impune prezenta unui specialist, si de asemenea de pretul ridicat.

#Parchetul stratificat

Parchetul stratificat, desi este foarte utilizat si calitativ, nu este la fel de rezistent precum cel din lemn masiv. Este vorba despre lame gandite in asa fel incat sa imite lamele de stejar de lemn masiv, in diferite esente. Daca durata sa de viata este mai limitata decat a parchetului masiv, este la fel de sigur ca parchetul stratificat reprezinta o solutie foarte practica si economica, pe langa parchetul masiv.

Din ce in ce mai elaborate, tipurile de parchet stratificat pot imita orice esenta de lemn si orice tip de parchet existent in acest moment (de la parchet lemn natur, pana la parchet cu aspect vintage, fume, etc). Parchetul stratificat poate fi dublu sau triplu stratificat.

Din punct de  vedere al aspectului, optiunea pentru parchet stratificat este una excelenta, pentru ca veti avea in acasa un decor subtil si rafinat, deloc kitch.

Montajul sau este facil, se face fara adeziv si fara cuie si poate fi facut de orice pasionat de bricolaj. Sistemul de prindere este in general cu click, ceea ce faciliteaza montarea. Este usor de intretinut si ofera o buna izolatie termica.

La capitolul dezavantaje, retinem o durata mai mica de viata decat in cazul parchetului masiv si faptul ca nu se poate reconditiona.

Natural Wood Floor, producator de parchet de cea mai buna calitate

Sursa: Guest Post

Te-ar mai putea interesa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *