Tu ce ai vrea sa citesti pe un blog? Top 101 idei de articole pentru blog!

Am vrut sa imi fac blog de foarte multa vreme, insa mereu m-am gandit despre ce sa scriu, cum sa scriu etc. Dupa cum se vede, am avut nevoie de cateva luni, de la prima postare pe acest blog, ca sa prind curaj si sa scriu, pur si simplu, pe diverse subiecte, bineinteles din cateva nise. Si, ca orice incepator in blogging (bine, nu chiar incepator, mai am un site pe care scriu, doar ca nu e blog) am cautat pe Google idei de postari si am gasit un articol destul de interesant : 101 Blog Post Ideas That Will Make Your Blog “HOT”Gasiti mai jos o mica lista cu cele pe care eu le-am considerat interesante si pe care le voi pune in aplicare.

  1. Concurs pe blog sau giveaway. Autorul, care pare experimentat, spune ca un astfel de concurs va aduce trafic nou si interes pentru blog. Ceea ce cred, doar lucrez in lumea SEO, lucrez cu bloggeri si oarecum stiam asta, doar ca nu am aplicat acest lucru, personal. Acum scriu un e-book SEO pentru incepatori, de fapt e gata, trebuie putin cizelat. O sa ma gandesc la un concurs in care sa ofer acest e-book cadou pentru cei interesati. Asadar, daca ai si tu un blog, vrei un blog, ai o afacere online etc., va trebui sa ma urmaresti ca sa vezi cand postez concursul, deci e bun sfatul. O sa fac si un giveaway, inca nu stiu cu ce si cand, si de ce, si cum, dar stiu ca vreau sa fac asta, e misto sa daruiesti si sa primesti like-uri si abonati etc.
  2. Review-uri pentru carti, produse, filme si tutoriale. Clasic, orice blogger face asta, dar cum altfel as putea eu sa aduc trafic doar din articolele de SEO, Analytics, PPC etc.? Nu e interesul chiar atat de mare, asa ca m-am gandit ca una din nisele blogului meu va fi tehnologia, iar o alta cartile si filmele, pe langa SEO (despre care o sa va invat tot ce stiu, nu-s deloc zgarcit).
  3. Interviuri. Ei bine, asta nu stiu daca voi face, dar nu se stie niciodata.
  4. Infografice. Da, pai pe asta m-am si bazat cand m-am hotarat sa pornesc acest proiect. Imi plac infograficele si o sa vedeti destul de multe pe acest blog.
  5. Sa canti, sa critici un blog sau o persoana. Nu imi sta in caracter, deci nu cred ca veti citi sau intalni astfel de lucruri aici, dar nu se stie niciodata.
  6. Studii de caz. Imi plac studiile de caz, deci cu siguranta voi face si asta. Poate imi dati ceva idei.
  7. Sondaj. Asta nu am gasit-o acolo, e de la mine.

Autorul mai da foarte multe idei in acel articol, printre care spune ca ar fi ok o postare in care sa scrii o poezie, sa spui cum si pe ce iti cheltui banii etc., si multe alte chestii care pe mine nu ma incanta. Totusi daca vreti sa cititi toate cele 101, puls inca 34 idei de articol pentru blog, le gasiti aici. Sincer, nici nu le-am citit pe toate, am vazut doar ce m-a interesat.

Citeste si: Afla cum sa scrii un articol care sa fie pe placul oricarui cititor!

Voi despre ce ati vrea sa cititi pe un blog?

Te-ar mai putea interesa: